Onderscheidend vermogen

Afgezien van de wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksinstrumenten en concurrerende tarieven, heeft Assessmentbureau-Uniformberoepen een belangrijk onderscheidend vermogen.
 
Dit is namelijk dat de assessor zelf een beroepsmatige achtergrond heeft als zowel beveiliger, BOA in diverse circulaire domeinen en als Teammanager H&T van verschillende handhavingsafdelingen. De gebundelde werkervaring in combinatie met de professionele achtergrond als (basis) A&O Psycholoog, maakt het de assessor mogelijk om echt een divergent beeld te krijgen van een kandidaat.
 
Zo kan een psychologisch interview ook echt beroepsmatig toegesneden worden op werkgerelateerde casussen. Hoe zit het b.v. met de doel-aanpak analyse van een kandidaat bij aanhoudingsituaties? Hoe zit het met de kandidaat zijn portofonische ether discipline? Hoe verhoudt volgens een kandidaat een BOA zich tot een politieagent etc.?
 
Zo geldt dit ook voor kandidaten die (operationeel) leiding (gaan) geven over een groep geuniformeerde binnen het publieke domein. Hoe verhoudt de leiderschapsstijl van de kandidaat zich nou echt tot de voornoemde functie? Hoe politiek bestuurlijk sensitief is een kandidaat etc.?
 
Een regulier assessmentbureau schetst een algemeen beeld van een kandidaat, zijn persoonlijkheid en intelligentie, maar is vaak niet ervaren binnen het desbetreffende werkveld en zal dan ook vaak inhoudelijk niet kunnen ingaan op de beroepsmatige kwalificaties en situaties van het geambieerde beroep. 
 
Assessmentbureau-Uniformberoepen onderscheidt zich hierin. Assessmentbureau-Uniformberoepen heeft zich ontwikkeld tot een assessmentspecialist binnen de branche van uniformberoepen in het publieke domein!